Tarragona i Reus, rivals pel nom de l'Aeroport

Les discrepàncies sempre existeixen entre els partits polítics, però si una cosa tenen en comú els grups municipals de la ciutat és la voluntat de canviar la nomenclatura de l'Aeroport de Reus, per tal que passi a dir-se "Aeroport de Tarragona - Reus".

Després de l' intens i llarg plenari extraordinari d'aquest dilluns (més de cinc hores), s'ha acordat demanar el canvi de nom a AENA. Una decisió que des de la ciutat veïna de Reus no es veu amb bons ulls, la qual cosa és evident, més que res per la típica batalla territorial entre les dues ciutats. L'alcalde reusenc, Lluís Miquel Pérez, considera aquesta polèmica "estèril", ja que afirma que el nom de l'aeroport "no es tocarà".

El debat, que ha estat en boca de moltes persones últimament, ha sorgit arran de la visita del President d'AENA, Juan Ignacio Lema, a Tarragona. Des del pati Jaume I va assistir a la conferència de Lema en el marc de les jornades Bon dia Tarragona que organitza la Cambra de Comerç. És aquí on aquest bon home va assegurar que AENA veuria bé incloure Tarragona en el nom de l'aeroport, sempre i quan es presentés una petició oficial de la Cambra i l'Ajuntament tarragoní. I sembla que així ho han fet.

En aquesta conferència, l'alcalde de Constantí, Josep Maria Sabaté, va criticar que mai es té en compte el municipi. Sabaté va aprofitar per recordar que "el 43% de l'aeropot es troba en aquest municipi". De fet, Constantí sembla que ha estat invisible durant molt de temps. Fins i tot ara. Sabaté demanava que es tingués en compte el seu poble, però l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat demanar el canvi de nomenclatura sense preguntar què en pensa Constantí. Seria lògic que si gairebé la meitat dels terrenys es troben aquí, s'inclogués també en el nom. A més, tenint en compte que és previst que properament s'expropiïn més terrenys del municipi, superant doncs el 50%, seria just optar per un "Aeroport de Constantí".


Foto: L'Aeroport de Reus.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada