Projectes que es "desencallen"

Blocaires! Sembla que el consistori tarragoní s'esforça per donar-nos bones notícies. Almenys aquesta passada setmana ha "desencallat" - com sempre diuen des del Palau Municipal - dos projectes prou importants que han de permetre millorar la mobilitat de la ciutadania per Tarragona. Us parlo d'escales mecàniques, que han de connectar la Part Baixa de la ciutat amb el centre, suavitzant importants desnivells urbans.

En primer lloc, l'Ajuntament anunciava el passat dimarts que s'havien iniciat les obres per tal que les escales mecàniques del Palau de Congressos siguin una realitat a mitjans del 2010. Alguns periodistes locals, els més veterans, no s'ho creien. I és que aquestes escales fa temps que haurien de ser ja una realitat. Es poden repassar les hemeroteques.

Un dia després, l'Ajuntament convocava a la premsa al carrer Vapor de Tarragona, per fer pública la instal·lació dels tres blocs d'escales mecàniques de la zona. Segons el propi alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, aquestes seran una realitat per nadal i permetran "millorar un dels punts negres que tenia la ciutat".


Els dos projectes han tingut majoritàriament bona acceptació entre els veïns que han vist com les escales comencen a deixar de ser un simple projecte en paper i es converteixen en realitat. El president de l'Associació de Veïns del Port, José Ruiz, assegurava que «l'obra ja no és una promesa, sinó una realitat que funcionarà abans del 31 de desembre».

Tot i així, sempre hi han crítiques, com en tot! Per exemple, el dia en què s'instal·laven les escales al carrer Vapor, un grup de veïnes ho comentaven entre elles. Criticaven que les escales no s'haguessin posat en forma de rampa. Deien que en forma d'esgraons no podrien pujar els cotxets dels nens petits. A més, criticaven també que les persones discapacitades seguirien tenint problemes de mobilitat perquè no podrien fer ús de les escales.

Ara només cal esperar i comprovar que realment l'Ajuntament compleix amb els terminis establerts d'execució de les obres.


Foto: En la primera, les futures escales del Palau de Congressos. En la segona, les futures Cent Escales.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada