Falta d'ètica i transparència en Tarragona 2017

Un cop més, la Candidatura de Tarragona per tal que sigui la seu dels Jocs del Mediterrani al 2017, marca l'actualitat tarragonina. I no pas en positiu, ni pel seu caràcter esportiu. Un cop més és la falta de transparència i ètica el que és notícia.

El President de la Candidatura, Mario Rigau, torna a estar a la corda fluixa. Fa aproximadament un any, es demanava la dimissió de Rigau per amiguisme, ja que l'empresa encarregada d'elaborar el dossier promocional de Tarragona com a candidata a albergar els jocs, Tecnigenia, estava formada per una única persona. Es tracta de Paco Luengo, casualment amic de Mario Rigau. Ara, els grups municipals tarragonins de CiU i PP han tornat a demanar la seva dimissió, després que el diari digital delCamp.cat hagi tret a la llum que la titularitat de tots els dominis de Tarragona 2017 a Internet pertanyen a Paco Luengo.

Els grups a l'oposició en el consistori demanen saber per què és una persona la que té la titularitat de les webs, quan hauria de ser de la pròpia Candidatura. I aquesta és una pregunta que ens podem fer tots. No es veu aigua clara entorn a la Candidatura. I això ho demostra també el fet que el portaveu d'ERC i soci del PSC, Sergi de los Rios, s'hagi sumat a la postura crítica de l'oposició. De los Rios ha demanat a l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que doni explicacions "de manera clara i contundent" i que "no li tremoli el pols" a l'hora de prendre decisions necessàries, insinuant la dimissió de Mario Rigau.

A tot això, segons publica Tarragona21.cat, Ballesteros ha tret importància al tema. Assegura que "això no és notícia, ja que una empresa privada pot allotjar els seus dominis on vulgui". Però jo segueixo pensant que, com diuen els castellans: "Cuando el río suena, agua lleva".


Foto: A dalt i a la dreta, el logotip de la Candidatura. A baix i a l'esquerra, Mario Rigau (al centre) amb part de la junta que forma la Candidatura.

1 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Publica un comentari a l'entrada