Participació ciutadana

Sembla que els ciutadans de Tarragona comencem a tenir veu en la política municipal. O almenys estem davant d'una iniciativa "esperançadora". L'actual equip de govern ja s'ha reunit dues vegades, en menys d'un mes, amb els representants de les tres federacions de veïns de la ciutat, després que aquests exigissin tenir veu en els projectes inclosos en els pressupostos municipals.

En aquest sentit, els veïns han fet una "carta als Reis Mags d'Orient" i l'han portat a l'Ajuntament, ara que s'acosten les dates. Aquest dilluns han presentat al consistori un llistat del que creuen que s'hauria d'incloure en el Pressupost del 2010.

Aquesta és una iniciativa molt ben rebuda per part del consistori. I és que si ens hi parem a pensar, té la seva lògica. És normal que els veïns de Tarragona, que són qui realment coneixen i pateixen els dèficits de la ciutat, propisin al consistori solucions viables. De fet, suposa un avantatge pel propi Ajuntament perquè s'estalvia feina! I que coi, que estem en democràcia!

Sigui com sigui, el que està clar és que el propi consistori ha donat la seva paraula de que estudiaran les propostes. I això ha estat molt ben acollit per part dels veïns. Des del pati Jaume I ha parlat amb el President de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, Antonio Peco: "En la reunió, l'equip de govern s'ha limitat a prendre nota de les nostres propostes. Esperem respostes en les properes reunions. És positiu que ens escoltin, ara també volem que sigui positiu a l'hora d'executar les propostes".

Ara cal veure però si la iniciativa prospera, si es té en compte als veïns de la ciutat i si deixem de banda el "farem, farem, farem i farem" dels polítics.


Foto: El President de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, Antonio Peco, després de la segona reunió amb el consistori tarragoní.
delCamp.cat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada