Quan la creació d'un nou Institut es converteix en un problema

Normalment la creació d’un equipament educatiu és sinònim de millora per a una ciutat. A Tarragona, no! A Tarragona és sinònim de polèmica!

Finalment, el nou Institut de la ciutat es construirà a la zona de Tarragona 2. El consistori ha aprovat avui en plenari la cessió dels terrenys a la Generalitat, després que la proposta es tombés en el darrer ple per falta de majoria a causa de l’absència, per malaltia, de l’alcalde, Josep Félix Ballesteros. Actualment, l'Institut es troba provisionalment a l'antiga facultat de lletres de la URV.

Mentre PSC i ERC s’han mostrat a favor, CiU i PP han votat en contra. A més, l’aprovació s’ha dut a terme tot i la negativa mostrada pels veïns de la zona. Aquests han al·legat que un equipament d’aquestes característiques és incompatible amb la correcta mobilitat de la zona. És per això que demanaven a l’Ajuntament que estudiés la possibilitat de cedir els terrenys a l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral. Una proposta que els populars han defensat en tot moment.


El govern municipal però l’ha desestimat en veure totalment justificada la creació de l’Institut a la zona, després de comprovar que tots els informes, inclòs el de mobilitat, són favorables. Tal com publica avui el diari digital Tarragona21.cat, “el conseller d’Educació Joan Sanahujes, ha assegurat que els veïns que no volen l'Institut són una minoria insolidària".

Segons informa Tarragona Ràdio, en el Ple d’avui s’han viscut moments tensos. Sembla ser que el portaveu del PP, Alejandro Fernández ha criticat el regidor d’Educació per titllar els veïns d’insolidaris. Per la qual cosa, Fernández ha valorat l’actitud del socialista com a antidemocràtica.


Des del meu punt de vista, no entenc com la construcció d’un equipament important per Tarragona com aquest pugui causar tanta controvèrsia. El problema rau realment en la seva ubicació?

1 comentaris:

Carmen&Nacho ha dit...

No crec que les associacions de veïns es queixin d'aquestes coses perquè sí. Realment els veïns són els que coneixen la realitat de cada zona i els riscos que pot comportar la ubicació d'un institut allà. Perquè es fa cas als veïns quan parlem d'oci nocturn i es passa d'ells en d'altres temes?

Publica un comentari a l'entrada